Taupymo sumetimais dažnai žmonės pasiryžta patys perdažyti senas vidaus duris. Prieš pradedant turėtumėte žinoti, kad tai nėra paprastas procesas, todėl turėtumėte nusiteikti rimtam darbui. Jei norite perdažyti duris jau įrengtuose namuose, tada pirmiausia turėtumėte uždengti viską aplinkui, ką galite netyčia ištepti dažais ir tik po to pradėti paruošiamuosius darbus.

Parengiamieji darbai:

Jeigu norite senas duris perdažyti kokybiškai, tada reikia tinkamai paruošti jų paviršių. Pirmiausia nuimkite visas durų furnitūros dalis, t.y. rankeną ir kitus esančias detales. Jei duryse yra įmontuotas stiklas, tada naudojant apsauginę plėvelę ir juostą turėtumėte jį uždengti, kad apsaugotumėte nuo dažų. Geriausia būtų duris nuimti nuo vyrių, paguldyti ant tvirtos horizontalios atramos ir tik tada dažyti, tačiau atsiranda žmonių, kurie nenori nuimti durų. Tokiu atveju, turite žinoti, kad vertikalioje padėtyje duris dažyti bus sunkiau.

Durų paruošimas:

Kai visa durų furnitūra yra nuimta, kitas žingsnis – kruopštus senų dažų nuėmimas. Galite naudoti elektrinį šlifuoklį ir atsargiai nušlifuoti viršutinį dažų sluoksnį. Baigus nušlifuoti dažų sluoksnį, turite tinkamai išlyginti durų paviršių, kad pašalintumėte smulkius defektus ir nelygumus. Kitu atveju, jie gali trukdyti dažymo darbams, todėl durys netolygiai pasidengs dažais, o geriausia tam naudoti smulkų švitrinį popierių. Švitriniu popieriumi nesunkiai pašalinsite visus likusius smulkius nelygumus, tačiau jei yra gilesnių paviršiaus pažeidimų, tada juos reikia užlyginti naudojant specialų glaistą. Leiskite glaistui išdžiūti ir po to dar kartą naudodami švitrinį popierių išlyginkite nelygumus.

Durų dažymas:

Priklausomai nuo durų dizaino, t.y. ar jos turi iškilusių papuošimų, ar yra lygios, galima dažyti naudojant mažus teptukus su smulkiais šereliais arba poroloninius volelius. Duris turėtumėte pradėti dažyti nuo slenksčių ir apvadų, o dažyti reikia nepertraukiamais vertikaliais judesiais nuo durų viršaus į apačią. Tada antras žingsnis – vidurinės durų dalies dažymas, kuris yra atliekamas vertikaliais judesiais taip pat iš viršaus į apačią. Tokiu pat būdu dažykite ir šonines durų puses. Paskutinis dažymo etapas – durų kampai, kurie turi būti dažomi itin tolygiai, kadangi viena durų briauna, atidarius duris, yra ypač gerai matoma. Viršutinė ir apatinė durų briaunos gali būti padengiamos laku, nes tai apsaugo duris nuo drėgmės.

Comments are disabled.